detector.media
23.05.2022 21:05
Eurimages звільнив Україну від сплати членських внесків на період війни
Eurimages звільнив Україну від сплати членських внесків на період війни
У програмах Каннського кінофестивалю представлено 21 кінопроєкт виробництва України, створений за підтримки фонду.

Фонд Eurimages звільнив Україну від сплати обов’язкових членських внесків. Про це стало відомо після традиційного прийому Eurimages в межах Каннського кінофестивалю за участі членів правління та представників країн-учасниць фонду, йдеться на сайті Держкіно.

Виконавча директорка Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук назвала це суттєвою підтримкою для кінондустрії в часи, коли всі наявні ресурси держави йдуть на підтримку армії.

«Цей жест доброї волі з боку європейських колег дуже багато значить для всієї української кіноспільноти та матиме вплив на відновлення роботи нашої індустрії за часів війни»,– сказала Вікторія Ярмощук.

Цьогоріч у програмах Каннського кінофестивалю Україна представила 21 кінопроєкт, створений за підтримки Eurimages. Серед них фільм Максима Наконечного «Бачення метелика», що бере участь у конкурсній програмі «Особливий погляд». Ця робота стала однією з перших, підтриманих Eurimages, від часу приєднання України  до фонду у лютому 2020 року.

Eurimages – Європейський фонд підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів Сприяє незалежному кіновиробництву через надання фінансової підтримки повнометражним, анімаційним та документальним фільмам країн-учасників та заохочує професіоналів з різних куточків світу до міжнародної співпраці.

Фото: кадр із фільму «Бачення метелика» 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY