detector.media
23.05.2022 11:55
Адвокат Порошенка щодо свідчень Медведчука проти експрезидента: Це піар СБУ
Адвокат Порошенка щодо свідчень Медведчука проти експрезидента: Це піар СБУ
Захист Порошенка вважає, що рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента.

Адвокат п'ятого президента, нардепа «Європейської солідарності» Петра Порошенка Ігор Головань назвав свідчення Віктора Медведчука проти експрезидента «піаром» СБУ.

У коментарі Суспільному Головань заявив, що слова Медведчука про причетність Порошенка до вугільних «схем» та виведення з держвласності частини магістрального нафтопродуктопроводу не відповідають дійсності.

«На нашу думку, взагалі те, що робить СБУ, – це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ, – це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає», – заявив Головань.

На думку Голованя, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов'язане із судовим засіданням у справі п'ятого президента.

«Сьогодні призначене судове засідання стосовно арешту на майно Петра Порошенка. Це звичайний тиск на суд», – підсумував адвокат.

23 травня СБУ оприлюднила свідчення підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука.

Зокрема, Медведчук заявив про нібито причетність Порошенка до «схеми виведення з державної власності» частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Також Медведчук поділився своїм баченням нібито причетності Порошенка до налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі у так званих «Л/ДНР» вугілля для потреб енергетики України. 

У 2021 році Bihus.Info опублікував розслідування, зокрема, в ньому йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Підозрюваний у державній зраді нардеп Віктор Медведчук наразі перебуває під арештом без права внесення застави.

24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY