detector.media
23.05.2022 10:29
«Ви не самі»: Борис Джонсон звернувся із відкритим листом до українських дітей
«Ви не самі»: Борис Джонсон звернувся із відкритим листом до українських дітей
Політик назвав українських дітей прикладом для наслідування для дітей і дорослих у всьому світі: «Ми у Великобританії ніколи не забудемо вас».

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав відкритий лист дітям України, про це повідомляє Sky News.

У листі Джонсон пише, що «в будь-який інший рік такі діти, як ви, виходили б із ваших домівок і шкіл, щоб грати з друзями, ганяти футбольний м’яч... щоб просто насолоджуватися тим, що має бути унікально безтурботним часом у вашому житті».

«Звичайно, цей рік – не такий, як будь-який інший», – додає він.

Також Джонсон згадує про свою поїздку до Києва і зустріч із Володимиром Зеленським у квітні, коли він відзначив «рішуче керівництво» та «непереможний героїзм» українського президента.

Джонсон у своєму зверненні просить українських дітей пам’ятати про дві речі: по-перше, вони мають «безмежно пишатися своєю країною, своїми батьками, своїми сім’ями і своїми солдатами, а найбільше – собою».

«І по-друге, ви не самотні», — додається в листі.

«Багато з вас бачили або переживали речі, які не повинні бути в житті жодної дитини. Але щодня українські діти вчать усіх нас, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи. Я не можу знайти кращого прикладу для наслідування для дітей і дорослих, де б вони не жили.

Ви можете бути розлучені з друзями, які залишились вдома, але у вас є мільйони інших друзів по всьому світу.

Тут, у Сполученому Королівстві, ми вивішуємо українські прапори на наших будинках, офісах, церквах, магазинах та ігрових майданчиках. Навіть з мого власного даху на Даунінг-стріт, де вікна заповнені соняшниками, намальованими британськими дітьми.

Наші дітлахи малюють ваш прапор у своїх класах і виготовляють синьо-жовті браслети на підтримку вашої країни.

Я вірю, як і ваш президент, що Україна виграє цю війну. Я всім серцем сподіваюся, що незабаром ви зможете повернутися до своїх домівок, шкіл, сімей.

І що б не трапилося, скільки б часу це не забрало, ми у Великобританії ніколи не забудемо вас і завжди будемо з гордістю називати вас нашими друзями», – зазначив у своєму листі прем'єр-міністр Джонсон.

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY