detector.media
22.05.2022 19:16
Депутати запропонували звільнити від податків виробників аудіокниг українською
Депутати запропонували звільнити від податків виробників аудіокниг українською
Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді.

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №5876 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання україномовних аудіокниг».

Авторами документу виступили депутати від різних політичних фракцій, зокрема від «Голосу», «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Слуги народу».

Як ідеться у проєкті закону, що від податку на додану вартість звільняється постачання, підготовлення, виготовлення та розповсюдження аудіокниг. Виняток становлять видання еротичного характеру.

«Оскільки захист і забезпечення розвитку української мови є стратегічною метою державної політики, а книги є первинним джерелом збереження мови і національної самоідентичності, є необхідним запровадити податкову пільгу напостачання україномовних аудіокниг, — йдеться в пояснювальній записці законопроєкту. — Відсутність податкової пільги для операцій з постачання україномовних аудіокниг стримує розвиток зазначеної сфери та виконання положень Стратегії популяризації української мови до 2030 року "Сильна мова - успішна держава"».

Метою цієї ініціативи є надання підтримки та створення умов для виробництва, поширення, збереження культурного контенту українською мовою.

Фото: сайт Слухай

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY