detector.media
22.05.2022 15:02
У Раді проголосували за продовження воєнного стану та мобілізації в Україні до 23 серпня
У Раді проголосували за продовження воєнного стану та мобілізації в Україні до 23 серпня
Раніше воєнний стан продовжували на 30 діб, зараз — на 90.

Парламент продовжив дію воєнного стану на 90 діб — до 23 серпня. За відповідне рішення проголосували 320 депутатів. На такий само термін продовжено і термін загальної мобілізації. «За» 315 голосів.

Закони набирають чинності з дня їх опублікування.

Як зазначили раніше в президентській фракції «Слуга народу», відразу на три місяці воєнний стан продовжили, оскільки контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. При цьому Верховна Рада може в будь-який момент його скасувати. Про це під час телемарафону 19 травня розповів народний депутат від фракції «Слуга народу», член Комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони й розвідки, представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський.

«Від 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює. Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», — сказав Веніславський

Нагадаємо, 17 травня врезидент Володимир Зеленський підписав проєкти законів про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» № 7389, а також «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» №7390.

Раніше воєнний стан продовжували на 30 днів. 25 травня закінчується дія закону щодо продовження в Україні воєнного стану, впровадженого на 30 діб.

Фото з телеграм-каналу народного депутата Ярослава Железняка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY