detector.media
22.05.2022 14:10
Роскомнагляд вимагає від німецького хостера заблокувати інтернет-видання про Луганськ
Роскомнагляд вимагає від німецького хостера заблокувати інтернет-видання про Луганськ
На окупованих територіях Луганської області сайт заблокували ще у 2015 році.

Роскомнагляд хоче остаточно заблокувати сайт Citynews.net.ua («Луганские новости»), що висвітлює війну Росії в Україні. Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на головного редактора інтернет-видання Данилу Агеєва.

Російський регулятор вимагає, щоб хостер припинив доступ до сайту. В РФ видання вже заблокували на вимогу генпрокуратури. На окупованих територіях Луганської області сайт заблокували ще у 2015 році.

«Вони написали скаргу моєму німецькому хостеру про те, що я порушую якісь закони Російської Федерації, до якої я не маю жодного відношення», — повідомив Агеєв.

У листі до хостера Роскомнагляд зазначив, що Citynews.net.ua поширює «недостовірну суспільно-значущу інформацію, спрямовану на дестабілізацію громадсько-політичної обстановки у Російській Федерації».

Хостер, за словами Агеєва, на лист роскомнагляду ще не відреагував.

Нагадаємо, 19 травня стало выдомо, що Роскомнагляд заблокував на території Росії сайт ZMINA

Від початку повномасштабної війни Росія регулярно блокує українські сайти, а також міжнародні медіа, що об’єктивно подають тему російської агресії.

Так, з 17 березня Роскомнагляд блокує онлайн-журнал «Свої.city», який пише про те, як війна позначилася на житті українців.

З 17 квітня недоступний в Росії сайт Інституту масової інформації.та ще понад 24 сайти, серед яких Human Rights Watch, а також медіа Dev.ua, «Апостроф», «Цензор», «Громадське радіо», «Газета.ua», «Сегодня», MigNews.

У травні Вікіпедія повідомила, що Роскомнагляд вимагає видалити статті англійською мовою про війну в Україні та «рашизм» – «2022 Russian invasion of Ukraine» та «Rashism».

Блокування після початку повномасштабної війни зазнали також Twitter, Facebook (разом з месенджером), Instagram.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY