detector.media
21.05.2022 21:26
Викрадений окупантами працівник «UA:Херсон» Олексій Воронцов живий і на волі
Викрадений окупантами працівник «UA:Херсон» Олексій Воронцов живий і на волі
Команда Суспільного дякує кожному, хто долучився до розголосу.

Військові окупаційних сил Росії відпустили інженера «Суспільне Херсон» Олексія Воронцова. Він живий і перебуває вдома, в тимчасово окупованому Херсоні. Про це з посиланням на дружину Олексія повідомляє сайт Суспільного.

Нагадаємо, російські силовики викрали Олексія 16 травня

Після цього мовник звернувся до української влади та міжнародної громадськості із закликом всебічно та усіма можливими способами сприяти поверненню свого співробітника.

Компанія скерувала повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб внаслідок збройної агресії РФ та до Херсонської окружної прокуратури Херсонської області.

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро назвала це викрадення неприпустимим нападом на працівника медіа. А парламентський Комітет з питань свободи слова звернувся до правоохоронних органів та міжнародних партнерів з закликом докласти максимум зусиль задля повернення Олексія Воронцова додому.

Команда Суспільного дякує кожному, хто долучився до розголосу про його викрадення. 

З 2 березня 2022 року команда «Суспільне Херсон» працює віддалено і є українським медіа у регіоні, яке продовжує правдиво інформувати жителів тимчасово окупованих територій. Станом на зараз приміщення «Суспільне Херсон» контролює окупаційна влада РФ. Зі боку окупантів неодноразово були спроби пошуку справ працівників філії з метою вербування, допитів та отримання інформації, йдеться на сайті Суспільного.

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY