detector.media
21.05.2022 19:31
Премію Гонгадзе 2022 року отримали Євген Малолєтка і Мстислав Чернов
Премію Гонгадзе 2022 року отримали Євген Малолєтка і Мстислав Чернов
«Їхні візуальні свідчення роблять і нас, і весь світ враженими свідками подій сьогоднішньої війни, її жахів та подвигів».

Лауреатами Премії імені Георгія Гонгадзе 2022 року стали журналісти Євген Малолєтка та Мстислав Чернов у тандемі. Церемонія вручення вже четвертої щорічної премії відбулася в ефірі суспільного каналу «UA: Культура», її транслював також на фейсбук-сторінці «Детектор медіа».

Два тижні у лютому-березні 2022 року Євген і Мстислав документували російське вторгнення та облогу Маріуполя. Їхні фото, опубліковані Associated Press, побачив весь світ.

Мстислав Чернов — журналіст Associated Press, відеограф, фотограф, військовий кореспондент. Президент Української асоціації професійних фотографів. Євген Малолєтка — фотокореспондент. Почав кар’єру фотографа 2009 року. Як фрілансер співпрацював з Associated Press, Al Jazeera та Der Spiegel.

«Їхні візуальні свідчення роблять і нас, і весь світ враженими свідками подій сьогоднішньої війни, її жахів та подвигів. Ви не можете залишитись осторонь, забути ті сцени, очі, людей. Ці матеріали є свідченням підлості й підступності агресора. І водночас свідченням трагедії усього людства у війні», — сказав під час вручення член капітули премії, декан Києво-Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук.

У фіналі премії були також редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко і головна редакторка «Громадського радіо» Тетяна Трощинська.

Капітула премії також посмертно присудила Спеціальну відзнаку фотокореспонденту Максу Левіну, якого росіяни вбили під Києвом. Відзнаку «за визначний внесок у розвиток української фотографії, відданість професії і відвагу» забрали мати Макса Левіна та його друг Маркіян Лисейко. 

Автор фото — Олександр Куликов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY