detector.media
21.05.2022 11:18
МВС застерігає іноземних журналістів від незаконних поїздок на окуповані території
МВС застерігає іноземних журналістів від незаконних поїздок на окуповані території
З метою приховування наслідків воєнних злочинів російські окупанти почали організовувати престури іноземних журналістів.

У Міністерстві внутрішніх справ України застерігають іноземних журналістів від поїздок до тимчасово окупованих Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська Донецька та інших українських міст. Про це йдеться у заяві на сайті МВС.

«Сьогодні в окремих ЗМІ поширено повідомлення про наміри російської федерації залучити іноземних журналістів для поширення пропаганди та фейків. З метою приховування наслідків воєнних злочинів планується організація їх приїзду до тимчасово окупованих Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська Донецька та інших українських міст», – зазначають представники МВС.

Національним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність за незаконний перетин державного кордону України, а також за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України, нагадують у міністерстві. «За вчинення цих злочинів до особи, незалежно від громадянства буде застосовано покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років!», – наголошується в заяві.

Як повідомляли у Міністерстві культури та інформаційної політики з посиланням на військову розвідку, Росія намагається залучити іноземні ЗМІ до створення нових фейків та маніпуляцій про війну в Україні.

Зокрема, із 18 по 21 травня на окупованій території Маріуполя ворог організовує так званий «престур». До участі в «престурі» міністерство оборони Росії намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

Представники МКІП закликали іноземні медіа утриматися від участі в російських пропагандистських заходах на території України.

Фото заводу «Азовсталь» – з телеграм каналу «Азов – Маріуполь»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY