detector.media
21.05.2022 10:29
Takflix пропонує переглянути онлайн хіт 1990-тих – «Приятеля небіжчика»
Takflix пропонує переглянути онлайн хіт 1990-тих – «Приятеля небіжчика»
Кримінальна драма В'ячеслава Криштофовича навіть пропонувалася до відбору фільмів-претенендентів на «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Онлайн-кінотеатр Takflix у добірці київських кінохітів пропонує переглянути фільм В'ячеслава Криштофовича «Приятель небіжчика» (1997).

Стрічка оповідає історію киянина Анатолія, який випадково провалюється у кримінальні лабіринти Києва 1990-тих. Перекладач з англійської та французької втягнутий в історію з убивством чоловіка, що сам є найманим убивцею.

Окрім темних провулків, глядачі можуть помилуватися вулицями Києва. У фільмі  столиця є ще й місцем зустрічі зі щирими людьми та красивими жінками.

Стрічку знято за повістю Андрія Куркова «Милий друг, товариш небіжчика» Андрія Куркова. А сам письменник виступив сценаристом роботи Криштофовича.

Знімалося кіно на Кіностудії імені Олександра Довженка із залученням коштів Національного центру кінематографії Франції.

В Україні «Приятель небіжчика» вийшов у період, коли українське кіно зазнавало труднощів у прокаті та просуванні. Зате завдяки цьому фільму про режисерський потенціал В'ячеслава Криштофовича дізналися в світі. Фільм подавали на відбір претендентів на «Оскар». Права на кінопокази і кінопрокат продали у близько 20 країн.

У наші дні «Приятель небіжчика» переживає другу популярність.

На платформі Megogo фільм можна переглянути безкоштовно. 

Нагадаємо, у кінотеатральний прокат вийшов фільм Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY