detector.media
20.05.2022 17:02
Світова прем'єра фільму про українських добровольців відбудеться на Sheffield Doc/Fest у Великій Британії
Світова прем'єра фільму про українських добровольців відбудеться на Sheffield Doc/Fest у Великій Британії
Цього року команда британського фестивалю на знак солідарності з Україною обрала спеціальний фокус — Password: Palianytsia.

Світова премʼєра повнометражного документального фільму Володимира Тихого «День українського добровольця» відбудеться на міжнародному кінофестивалі Sheffield Doc/Fest. Про це повідомляє об'єднання Babylon’13.

Як розповіла команда проєкту, це одна з перших стрічок про повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Зйомки тривали всього один день, 14 березня, коли в Україні відзначають День добровольця. Загальне виробництво зайняло два місяці. Фільм розповідає, як з початком повномасштабної війни змінилось життся попспівачки, відеоінженера, історика, реставраторки, полярника та пенсіонерки.

«Це унікальна історія, що варта уваги, й для нас важливо, що вперше його покажуть саме на британському фестивалі, в країні, яка активно підтримує нас у боротьбі з агресором», — зазначили в Babylon’13.

Режисер Володимир Тихий працював над стрічкою разом із польським продюсером Камілем Рутковскі та командою Black Photon.

Sheffield Doc/Fest — найбільший документальний кінофестиваль у Великій Британії та третій за величиною у світі. Цього року команда фестивалю на знак солідарності з Україною обрала спеціальний фокус — Password: Palianytsia. Захід триватиме з 23 по 28 червня. 

Ілюстрація: кадр із фільму / Babylon’13

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY