detector.media
20.05.2022 16:36
Прокуратура повідомила про підозру блогеру Юрію Подоляці
Прокуратура повідомила про підозру блогеру Юрію Подоляці
Підозрюваному, який називає себе «головним спікером війни», загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Сумська обласна прокуратура 19 травня повідомила про підозру блогеру, який виправдовує агресію Росії. Прокуратура не називає ім'я підозрюваного, проте обставини вказують на пропагандиста Юрія Подоляку.

Пропагандисту, який називає себе «головним спікером війни» та виправдовує збройну агресію РФ, повідомлено про підозру в поширенні інформації, яка містить виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 47-річний чоловік народився та тривалий час проживав у Сумах, однак з 2014 року виїхав у Росію, де зараз займається поширенням фейків та пропаганди.  Пропагандист має мільйонну аудиторію в Росії, за його словами, він допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар».

Виправдовуючи поразки військових Росії,  підозрюваний розповідає підписникам, що українські військовослужбовці «прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски», а гуманітарна катастрофа в окупованих росією містах «вызванная в первую очередь действиями со стороны Киева. И пока российские войска не разгромят вооруженные силы Украины, к сожалению, так всё и будет».

Оскільки пропагандист відсутній в Україні, повідомлення про підозру здійснене у відповідності з вимогами КПК України.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Фото: БелТА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY