detector.media
20.05.2022 09:58
У Херсоні видання «Наддніпрянка» і його автор Олег Грушко перейшли на бік окупантів – ІМІ
У Херсоні видання «Наддніпрянка» і його автор Олег Грушко перейшли на бік окупантів – ІМІ
Видання і раніше мало проросійську риторику, але з травня 2022 року почало поширювати виключно російську пропаганду.

У Херсоні онлайн-видання «Наддніпрянка» і його автор Олег Грушко перейшли на бік окупантів. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

За даними ІМІ, сайт і до повномасштабного вторгнення був відомий проросійською риторикою та фейками, і тоді його наповнював саме Грушко, який є членом НСЖУ. Водночас з початком наступу Росії сайт почав публікувати передруки з інших медіа про події на фронті й зовсім відмовився від проросійських матеріалів. Зокрема, там публікували зведення Генерального штабу українською мовою.

Після захоплення російськими військами Херсона сайт припинив роботу з 2 березня, а відновив публікацію новин 14 квітня. Як зазначає представник ІМІ, у квітні риторика автора сайту була стриманою: він писав про українських посадовців, які втекли, про мародерів та червоні прапори. Але в травні на сторінках сайту з’явилися новини, написані в стилі російських пропагандистів. Також Грушко робив репортаж зі влаштованих окупантами заходів до 9 травня.

У січні 2021 року Грушко розповсюджував у залі Херсонської міської ради пропагандистські листівки з російським баченням історії України.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі херсонському медійнику Геннадію Шелестенку, який підтримує окупантів.

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY