detector.media
19.05.2022 17:31
Роскомнагляд заблокував сайт ZMINA
Роскомнагляд заблокував сайт ZMINA
Видання пише про воєнні злочини Росії.

Російський регулятор вніс онлайн-видання ZMINA до реєстру заборонених ресурсів на території РФ. Про це повідомляє редакція українського сайту.

Відповідне рішення Генпрокуратура Росії прийняла 27 квітня. Перші блокування відбулись цього ж дня, йдеться в публікації ZMINA. На території тимчасово окупованого Криму доступу до сайту теж немає.

У редакції видання наголошують, що не отримували жодних попереджень чи повідомлень від Роскомнагляду з приводу блокування, тож через які саме публікації заборонили сайт, невідомо.

Довідалися про блокування журналісти після того, як почала зменшуватись аудиторія з Росії та окупованих територій.

ZMINA публікує статті та новини, пов’язані із дотриманням прав людини, інструкції та поради у правовій сфері, зокрема для мешканців окупованих територій. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну публікації фокусуються також на міжнародних, зокрема воєнних, злочинах, які скоюють російські військові та керівництво РФ.

«У березні ми запустили російськомовний переклад нашого контенту. Адже відомо, що правдиву інформацію про війну, зокрема про колосальну кількість порушень прав людини з боку Росії, не можуть давати ні російські медіа, ні ресурси на окупованих територіях. За два місяці війни кількість відвідувачів нашого сайту з території Росії зросла у понад 4 рази. Здебільшого читали контент зі свідченнями російських полонених та інформацію про те, як знайти загиблих в Україні російських військових», – розповіла головна редакторка сайту Ольга Падірякова.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Росія регулярно блокує українські сайти, а також міжнародні медіа, що об’єктивно подають тему російської агресії.

Так, з 17 березня Роскомнагляд блокує онлайн-журнал «Свої.city», який пише про те, як війна позначилася на житті українців.

З 17 квітня недоступний в Росії сайт Інституту масової інформації.та ще понад 24 сайти, серед яких Human Rights Watch, а також медіа Dev.ua, «Апостроф», «Цензор», «Громадське радіо», «Газета.ua», «Сегодня», MigNews.

У травні Вікіпедія повідомила, що Роскомнагляд вимагає видалити статті англійською мовою про війну в Україні та «рашизм» – «2022 Russian invasion of Ukraine» та «Rashism».

Блокування після початку повномасштабної війни зазнали також Twitter, Facebook (разом з месенджером), Instagram.

Фото: сайт ZMINA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY