detector.media
19.05.2022 14:40
У Києві викрили проросійського пропагандиста, який чекав на прихід «нової влади» – СБУ
У Києві викрили проросійського пропагандиста, який чекав на прихід «нової влади» – СБУ
За даними слідства, чоловік адміністрував мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів із загальною аудиторією понад 350 тисяч користувачів.

У Києві викрили проросійського пропагандиста, який чекав на «нову владу» в Україні, про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, чоловік адміністрував мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів із загальною аудиторією понад 350 тисяч користувачів. Там розміщувались матеріали, в яких автор прославляв російські окупаційні війська та звинувачував країни-партнери у розповсюдженні нібито фейків про події в Україні.

Як розповіли в СБУ, у месенджерах фігуранта також виявили переписку з громадянами РФ, де він підтримував російську агресію, жалівся на «утиски всього російського» та сподівався на встановлення у Києві «нової влади».

Чоловіку повідомили про підозру за ч.2 ст. 436-2  (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше поліція Києва повідомила про підозру чоловіку, який у соцмережах виправдовував окупантів. Він розміщував матеріали на власній сторінці.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY