detector.media
18.05.2022 17:01
СБУ повідомила про підозру блогерці, яка публічно виправдовувала російську агресію
СБУ повідомила про підозру блогерці, яка публічно виправдовувала російську агресію
СБУ: Блогерка поширювала дезінформацію та заперечувала факти злочинів росіян проти мирних людей.

У Чернігівській області СБУ повідомила про підозру блогерці, яка поширювала дезінформацію та публічно виправдовувала агресію Росії проти України. Ім'я блогерки спецслужба не називає. 

Через власну сторінку у соцмережі блогерка поширювала кремлівський контент: дезінформацію про знищення росіянами цивільної інфраструктури, заперечувала факти їх злочинів проти мирних людей.

Під час обшуків за місцем проживання блогерки правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами незаконної діяльності.

Офіс генпрокурора додав, що підозрювана у фейсбуці прославляла учасників збройної агресії РФ проти України та заклики не чинити спротиву країні-агресору.

«Блогерка назвала неправдивою інформацію про злочини військовослужбовців РФ проти мирного населення та вважає справедливою окупацію окремих регіонів України», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Також СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі херсонському журналісту. За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік добровільно погодився на співпрацю з окупантами, медійно підтримує їх та виправдовує збройну агресію проти України.

В травні СБУ повідомила про викриття агентурної мережі, серед учасників якої були псевдожурналісти та «експерти». Діяльність зловмисників координували з тимчасово окупованого Криму.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY