detector.media
18.05.2022 18:07
Український журналіст стягнув компенсацію з Daily Mail за плагіат
Український журналіст стягнув компенсацію з Daily Mail за плагіат
Журналіст випадково виявив, що газета рерайтнула його статтю для видання «Ґрати» про втікачку з СРСР Ліліану Гасинську без посилань на автора тексту та світлин.

Фрілансер Едуард Андрющенко розповів, що отримав компенсацію від британського видання Daily Mail за порушені авторські права.

За словами Андрющенка, він випадково виявив, що газета рерайтнула його статтю для видання «Ґрати» про втікачку з СРСР Ліліану Гасинську без посилань на автора тексту та світлин, в тому числі фото документів з архіву СБУ. Тоді журналіст скористався сервісом Pixsy, який бере на себе всю комунікацію з порушником авторських прав, а взамін отримує частину компенсації.

«Витратив десь годину на реєстрацію та заповнення форми з посиланнями на фотки в обох публікаціях. Ніяких додаткових доказів того, що це саме мої фотки, не вимагали. Вже забув про це, як приходить сповіщення: ваш кейс успішний, тримайте гроші. Кошти невеликі («чистими» вийшло $115, але буває у кілька разів більше – не знаю, від чого залежить, може, від професійного рівня знімків), але зайвими не будуть та підуть на Збройні сили», – розповів Андрющенко.

Він додав, що між публікацією в Daily Mail та поданням заяви на компенсацію минув рік. Це означає, що сервіс розглядає навіть давні порушення.

Раніше з обкладинки спецвипуску журналу Playboy прибрали фото дівчини з собаками через претензії автора щодо порушення його прав.

Фото з архіву СБУ / graty.me

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY