detector.media
18.05.2022 08:29
Уряд Австралії запровадив санкції проти Іллі Киви та російських пропагандистів
Уряд Австралії запровадив санкції проти Іллі Киви та російських пропагандистів
Також під санкції потрапила ПВК «Вагнера» та «фабрика тролів».

Уряд Австралії запровадив нові санкції проти російських пропагандистів та поширювачів дезінформації, які виправдовують та підтримують агресію проти України. Про це йдеться на сайті МЗС Австралії.

«Російський уряд проводить широку кампанію дезінформації як всередині Росії, так і за її межами. Президент Путін атакував свободу слова та інакодумство в Росії, щоб придушити поширення інформації про її війну проти України та її кричущі воєнні злочини, а також завдати шкоди репутації України та її міжнародних прихильників.

Ми включили до санкцій 11 осіб і 12 організацій за поширення російської пропаганди та дезінформації, спираючись на заходи, які вже були вжиті проти 32 пропагандистів у березні 2022 року. Серед них особи російської медіаіндустрії, які поширюють неправдиві наративи російського уряду», — йдеться в повідомленні.

Австралія також вводить цілеспрямовані фінансові санкції проти організацій, які пов’язані з російськими спецслужбами і створюють та поширюють дезінформацію в інтернеті. Зокрема, йдеться про «фабрику тролів».

У санкційному списку також опинилась приватна військова компанія «Вагнер», яку де-факто називають приватною армією президента Росії Путіна. Найманці Вагнера підтримують проросійських бойовиків на окупованих територіях Донеччини та Луганщини, порушуючи суверенітет та територіальну цілісність України.

Також під санкції потрапили:

Крім того, санкції накладені на білоруські оборонні підприємства «Промислово-комерційне приватне унітарне підприємство "Мінотор-Сервіс"» та ВАТ «КБ РЛС Холдингу радіолокаційних систем». Обидві компанії виробляють техніку, яка допомагає російським окупантам.

Загалом після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Австралія запровадила санкції проти 827 фізичних та 62 юридичних осіб.

Раніше щодо Іллі Киви запровадила санкції Велика Британія.

Нагадаємо, Кива втік до Росії на початку масштабної агресії. Там він відвідує ефіри російський пропагандистів і повторює фейки про «один народ».

10 березня Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандату народного депутата. Він був обраний від проросійської партії «ОПЗЖ». 

В Україні Киву підозрюють у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України). Екснардеп перебуває у міжнародному розшуку. Він також звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з проханням надати йому громадянство РФ та «політичний притулок».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY