detector.media
17.05.2022 19:45
Україна вперше отримала дві нагороди CyberSec у сфері кібербезпеки
Україна вперше отримала дві нагороди CyberSec у сфері кібербезпеки
На Європейському форумі кіберпезпеки відзначили героїчний спротив російській агресії та захист цифрових кордонів демократичного світу.

Дві престижні нагороди Європейський форум кіберпезпеки (European Cybersecurity Forum) присудив Україні та міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову. Про це повідомляє Урядовий портал.

Вручали їх із формулюванням «за героїчний спротив російській агресії та захист цифрових кордонів демократичного світу».

«Цифрова частина України вистояла завдяки ІТ-армії, інформаційному спротиву та блокаді Росії», — сказав під час промови Михайло Федоров.

Також міністр підкреслив, що долає кібератаки в Україні вся кыберспільнота:

«Ця нагорода насамперед для всієї кіберспільноти та волонтерів, які сьогодні разом із нами ведуть першу у світі кібервійну. Поки наші сміливі воїни доводили, що так звана "друга армія світу" — це звичайні мародери та вбивці, наша IT-спільнота спростувала міф про росію як найсильнішу кібердержаву».

Як відзначив Михайло Федоров, Україна обороняється від абсолютно нового рівня кіберзагроз, який вже зараз можна назвати першою світовою кібервійною:

«Те, що зараз спостерігає світ, не має аналогів у минулому. Це абсолютно новий досвід не тільки для нас, але й для інших країн. Навіть сьогодні, незважаючи на повномасштабну війну, ракетні обстріли та неймовірні руйнування: ми залишаємося технологічною державою. Бо технології важливі не тільки для мене та нашого міністерства».

CyberSec Award є частиною CyberSec European Cybersecurity Forum — одного з найбільших заходів з кібербезпеки у Європі. З 2015 року CyberSec об'єднує кіберспеціалістів, органи влади та експертів із різних верств суспільства. Головна мета — напрацювати та втілити найдієвіші рішення, які допоможуть вирішити нагальні проблеми світової кібербезпеки.

Нагадаємо, за даними СБУ, спецслужби Росії планували знищити весь кіберзахист України: у ніч на 24 лютого було зафіксовано найбільшу кількість хакерських атак на українські системи.

Як повідомила урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що протягом першого місяця повномасштабної війни Росії проти України зафіксувала 198 кібератак на державний сектор України з боку російських та білоруських хакерів.

26 квітня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак проти звичайних українців, також зростає кількість інформаційно-психологічних операцій в соцмережах та месенджерах. Хакери часто спекулюють на таких темах, як патріотизм чи виплати від держави.

Фото з сайту Міністерства цифрової трансформації України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY