detector.media
17.05.2022 14:59
Росія намагається залучити іноземні ЗМІ до поширення фейків про Маріуполь – розвідка
Росія намагається залучити іноземні ЗМІ до поширення фейків про Маріуполь – розвідка
Українська сторона застерігає іноземних журналістів від участі в престурах, які влаштовує країна-окупант.

Росія намагається залучити іноземні ЗМІ до поширення фейків про Маріуполь. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, в захоплене місто окупанти звозять уламки українських боєприпасів, щоб звинуватити в обстрілах Збройні сили України. Крім того, іноземним журналістам планують показати підставних «мешканців» Маріуполя, завезених з окупованих регіонів Донеччини спеціально для створення фейкових сюжетів.

«З 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя. Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки "місцевих очевидців", які розповідатимуть журналістам про "злочини" захисників Маріуполя.

Так званий «престур» також передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсону, Нової Каховки, Скадовська, Армянська та Донецька, де запланована зустріч з кремлівською маріонеткою Денисом Пушиліним», – йдеться в повідомленні.

ГУР зазначає, що до участі в цьому Росія намагається залучити представників ЗМІ з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

«Застерігаємо іноземних журналістів про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів та нагадуємо про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави», – додали в розвідці.

Раніше стало відомо, що у Маріуполі окупанти використовують назву та логотип газети «Приазовский рабочий» для поширення пропаганди.

Ілюстрація: novayapolsha.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY