detector.media
17.05.2022 13:59
19 травня – онлайн-дискусія «Екологічні хроніки: як вторгнення РФ впливає на довкілля України»
19 травня – онлайн-дискусія «Екологічні хроніки: як вторгнення РФ впливає на довкілля України»

У четвер, 19 травня о 14:00, ГО «Інтерньюз-Україна» проведе онлайн-дискусію «Екологічні хроніки: як вторгнення РФ впливає на довкілля України». До участі запрошуємо представників медіа та журналістів з усієї України, які висвітлюють питання екології та шкоди, завданої довкіллю від воєнних дій, або фіксують екологічні злочини агресора.

Учасники дискусії зможуть отримати стипендії на підготовку тематичних матеріалів.

Реєстрація: Для участі в дискусії, будь ласка, реєструйтеся до 18 травня.

З початку повномасштабного вторгнення РФ зафіксовано вже понад 230 злочинів проти довкілля в Україні. У зоні активних бойових дій опинилися хімічно-промислові та металургійні заводи, нафтобази, склади з небезпечними відходами та атомні електростанції. Багато з цих об’єктів пошкоджено чи повністю зруйновано. Це несе реальну загрозу для природного середовища не лише України, а й усього світу.

Запрошені спікери:

Учасники дискусії обговорять:

Стипендії на підготовку матеріалів

Учасники дискусії зможуть взяти участь у конкурсі на підготовку тематичних матеріалів. Переможці отримають стипендії у розмірі до 26 000 грн та менторську підтримку для підготовки публікацій. Їх обере Конкурсна комісія, до складу якої входять незалежні експерти.

Відібрані журналісти мають підготувати 3 матеріали про негативний вплив війни РФ на екологічну ситуацію в Україні. Формат матеріалів довільний. Це може бути репортаж, інтерв’ю, лонгрід, відео-, аудіо- чи текстовий матеріал. Обов'язковою умовою є використання мультимедійних інструментів і підходів, як-от фото, відео чи інфографік.

Матеріали потрібно опублікувати до 1 липня 2022 р.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY