detector.media
16.05.2022 20:31
«Перейшли задовго до війни»: «Медіа Група Україна» відповіла на заяву медіаспільноти про ведучих каналів Медведчука у марафоні
«Перейшли задовго до війни»: «Медіа Група Україна» відповіла на заяву медіаспільноти про ведучих каналів Медведчука у марафоні
Медіагрупа просить «не маніпулювати» і називає всіх своїх журналістів і ведучих «сумлінними працівниками українського інформаційного фронту».

«Медіа Група Україна» висловила позицію щодо заяви медіаспільноти із закликом відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, які раніше поширювали проросійські наративи. Заява опублікована на фейсбук-сторінці медіагрупи.

«Медіагрупи з перших днів війни об'єднали свої зусилля задля створення єдиного інформаційного фронту аби протистояти російській пропаганді. Як і до масштабних військових дій, так і з 24 лютого, канали наших груп дотримуються абсолютно проукраїнської політики та транслюють лише ті речі, які згуртовують, об'єднують, підсилюють українське суспільство та нашу державу. Так само кожен журналіст, ведучий, редактор, який працює на каналах груп, є сумлінним працівником українського інформаційного фронту», — йдеться у заяві.

Медіагрупа нагадала, що ведучі, перелічені в заяві — Наташа Влащенко, Василь Голованов і Тигран Мартиросян — перейшли до «України» задовго до війни. «Це рішення не було ні політичним, ні кимось нав’язаним, ні кимось контрольованим. Це кадрова політика медіа групи, яка спирається виключно на професіоналізм журналістів та їхню користь для каналів. Ми не маємо сумнівів ані щодо їх професіоналізму як журналістів, ані щодо їх проукраїнської громадянської позиції, яку вони публічно неодноразово заявляли. Кожного дня вони працюють на інформаційному фронті заради нашої Перемоги та майбутнього України», — йдеться в заяві.  Медіагрупа повідомляє, що ведучий Тигран Мартиросян «не полишав студію навіть під обстрілами» і працює в ефірі спільного телемарафону з перших днів його роботи. А Василь Голованов працює в ефірі марафону «FreeДом» із початку його мовлення.

«Тож ми просимо не маніпулювати фактами та твердженнями в цей складний для країни час, коли ми всі маємо виступати єдиним фронтом. Особливо сьогодні, адже робота журналістів є вкрай важливою та такою, від якої напряму залежить наша спільна Перемога у війні», — йдеться в заяві. Медіагрупа також запропонувала прочитати публічні заяви Тиграна Мартиросяна, Василя Голованова та Наташі Влащенко.

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало офіційну відповідь на заяву, в якій медійники закликали відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, які в минулому поширювали проросійську пропаганду. У повідомленні йдеться, що «сьогодні не час для публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та професійної журналістської спільноти. Сьогодні важливим є те, хто залишився, перейшов на сторону України та кожен день доводить свою позицію своєю сумлінною цілодобовою працею. Сьогодні нам потрібна кожна людина, кожен спеціаліст, який працює на єдиному інформаційному державному фронті для відстоювання нашої державності та перемоги над російськими загарбниками». Також міністерство заявило, що не має повноважень і не вважає за доцільне втручатись у кадрову політику телеканалів, які беруть участь у виробництві спільного телемарафону.

12 травня українські медійні організації та журналісти звернулись до президента України Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з приводу участі ведучих, які поширювали проросійську пропаганду, в ефірах телемарафонів, які позиціонуються як національні. «Детектор медіа» докладно обґрунтовував причетність цих ведучих до поширення російської пропаганди (після цієї публікації відео їхніх інтерв’ю почали масово видаляти з ютуба). Звернення було адресоване до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, оскільки чимало учасників виробництва марафону повідомляли, що МКІП і особисто Олександр Ткаченко (донедавна — разом із головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим'юк) бере безпосередню участь у координації та визначенні порядку денного спільного марафону. Також МКІП є розпорядником грошей, виділених на виробництво російськомовного марафону «FreeДом», в ефірі якого працює частина колишніх проросійських ведучих.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY