detector.media
16.05.2022 12:41
У Росії заблокували «The Village Білорусь» через розвінчування фейків про обстріл вокзалу у Краматорську
У Росії заблокували «The Village Білорусь» через розвінчування фейків про обстріл вокзалу у Краматорську
У самій Білорусі сайт заблокований ще з 2020 року, а його власник провів півтора роки у СІЗО.

У Росії заблокували сайт видання «The Village Білорусь» через розвінчування російських фейків про обстріл вокзалу у Краматорську. Про відповідний запис у реєстрі Роскомнагляду повідомляє правозахисний ресурс «Роскомсвобода».

«Медиазона» зазначає, що 15 травня редакція «The Village Білорусь» отримала лист від російського регулятора з вимогою видалити статтю «Что не так с официальной российской версией обстрела вокзала в Краматорске, где погибли 50 человек». У матеріалі є аналіз російських фейків, пов'язаних з обстрілом українського міста в Донецькій області. Роскомнагляд, своєю чергою, вважає, що викриття пропаганди є «фейками про акти тероризму». Редакція відмовилась видаляти цей матеріал.

У Білорусі сайт «The Village Білорусь» заблокований ще з 2020 року, коли він висвітлював протести проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Власника видання Олександра Василевича засудили за нібито «ухиляння від сплати податків, зборів», півтора роки він провів у СІЗО. 7 вересня 2020 року правозахисники оголосили Василевича політв'язнем.

Ілюстрація: the-village.me

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY