detector.media
16.05.2022 09:59
Французька асоціація журналістів нагородила російську «Новую газету» та автора книги про RT
Французька асоціація журналістів нагородила російську «Новую газету» та автора книги про RT
Цьогорічного лауреата Нобелівської премії Дмитра Муратова і його видання нагородили «за боротьбу за свободу слова в Росії» в 2021 році.

Французька асоціація журналістів (Les Assises Internationales du Journalisme) відзначила щорічною премією російську «Новую газету» та її головного редактора Дмитра Муратова, а також автора книги про російську пропагандистську мережу RT Максима Одіне

Так, Муратова і його видання нагородили «за боротьбу за свободу слова в Росії» в 2021 році. Зазначимо, «Новая газета» 28 березня повідомила, що призупинила вихід видання на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні. Дмитро Муратов є лауреатом Нобелівської премії миру за 2021 рік. Нагороду вручили «за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та стійкого миру».

Максим Одіне отримав нагороду у книжковій номінації за видання «Russia Today (RT): впливові ЗМІ, які служать російській державі». У книзі на основі своєї дисертації він досліджує, як розвивалась російська пропагандистська мережа.

«У цій книзі викладено безпрецедентну та ретельну анатомію основних російських транснаціональних ЗМІ, яка стала важливим прикладом для розуміння авторитарних прагнень публічної дипломатії та інформаційного впливу в 21 столітті», – йдеться в анотації.

Нагадаємо, 2 березня 2022 року ЄС заявив про блокування на території унії мовлення RT і Sputnik через те, що вони систематично маніпулююють інформацією та поширюють дезінформацію.

Також російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії.  Британський регулятор вже позбавив російських пропагандистів ліцензії. 

RT вимкнули в Албанії, Чорногорії, Швейцарії, Канаді та інших країнах світу.

Ілюстрація: «Новая газета»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY