detector.media
15.05.2022 11:09
Комітети Верховної Ради закликали протидіяти інформаційним загрозам РФ в Україні та Європі
Комітети Верховної Ради закликали протидіяти інформаційним загрозам РФ в Україні та Європі
Профільні комітети опублікували звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також європейських парламентарів.

28 квітня парламентські комітети з питань інтеграції України до Євросоюзу, з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалили спільне рішення щодо протидії інформаційним загрозам РФ. Також представники комітетів звернулися до національних парламентів держав-членів ЄС та НАТО, до Європейського Парламенту, парламентських асамблей Ради Європи, НАТО, ОБСЄ та Міжпарламентського Союзу.

Українські парламентарі вимагають «повністю заборонити російську пропаганду і російські ЗМІ в усіх демократичних країнах». Російські пропагандисти, як ідеться у тексті звернення, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, «оскільки несуть пряму відповідальність за пропаганду війни і розпалювання ненависті до українців».

Також автори звернення закликають припинити трансляцію російських медіа через системи супутникового зв’язку. Повний текст заяви опубліковано за цим посиланням

Відповідно до прийнятого рішення, комітети звернулися:

«Акцентуємо на потребі невідкладно реагувати на звернення про порушення прав журналістів та гарантувати свободу слова як одну з найважливіших ознак демократичного суспільства», – наголошують представники комітетів.

Нагадаємо, від початку 2022 року Росія продовжує посилювати свої канали пропаганди. Лише за березень 2022 року витрати держбюджету РФ на державні телеканали, агенції та видання збільшено у 3,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В абсолютних цифрах за три місяці 2022 року це дорівнює 217 мільйонам євро. Для порівняння: фінансування російської армії, що веде найбільшу війну з часів Афганістану, зросло лише на 11%; витрати на національну безпеку і правоохоронні органи збільшилися на 5,6%; витрати на соціальну підтримку громадян, по кишенях яких вдарив рекордний за два десятиліття стрибок інфляції, стали більшими лише на 6,5%. Детальніше про це читайте у публікації Галини Петренко «Масштаб і вплив російської дезінформації: уроки України для ЄС».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY