detector.media
14.05.2022 18:06
У Маріуполі стало доступне українське ТБ. Радник мера закликав тележурналістів звертатися до українців в окупації
У Маріуполі стало доступне українське ТБ. Радник мера закликав тележурналістів звертатися до українців в окупації
Окупанти поширюють фейк, що на чоловіків, які виїдуть з міста, нібито чекає примусова мобілізація до лав ЗСУ.

Мешканцям окупованого Маріуполя частково доступні українські телеканали. Це цифрове телебачення, яке вони переглядяють через тюнери Т2. Про це повідомив у телеграм-каналі радник мера Петро Андрющенко.

Він закликав телевізійників підбадьорювати українців з окупованого міста та повідомляти їм про «зелені» коридори і евакуацію, організовану Україною.

«В Маріуполі там, де є електрика, хоча б від генераторів, люди почали дивитися телебачення. Наше. Українське. Через Т2, — зазначив Петро Андрющенко. — Тому у нас велике прохання до редакторів, журналістів та відучих наших українських телеканалів пустити хоча б рухомий рядок про те, що Україна чекає та бореться за маріупольців. Що все поширене окупантами є брехня: ніякої кримінальної відповідальності, ніякої примусової мобілізації при перетині лінії зіткнення немає. Це надважливо для реальної боротьби з дезінформацією окупантів. А також інформацію про "зелені" коридори та евакуацію. Це шанс людям вирватись з гуманітарного пекла».

Нагадаємо, внаслідок обстрілів і бомбардувань Маріуполя після 24 лютого місто лишилося без електрики. Місцеві телекомпанії припинили мовлення. Зокрема, редакція «Маріупольського телебачення» змушена була евакуюватися до Запоріжжя. Зараз редакція працює на інформаційному фронті онлайн. 

Працюють у Маріуполі тільки російські пропагандисти. З нагоди 9 травня прокремлівський телеведучий Володимир Соловйов відвідав заблоковане окупантамимісто для підготовки «картинки» для російських ЗМІ.

На фото: авто «Маріупольського телебачення», біля якого команда  сфотографувалася на згадку, може дістатися окупантам, попереджають журналісти

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY