detector.media
14.05.2022 13:01
Понад 300 журналістів і медіа підписали заклик відсторонити ведучих нацмарафону, які мають проросійський бекґраунд
Понад 300 журналістів і медіа підписали заклик відсторонити ведучих нацмарафону, які мають проросійський бекґраунд
Звернення зокрема підписали й 27 людей, котрі працюють на каналах «Україна» та «Україна 24». Нагадаємо, на цих каналах зараз працевлаштовані деякі ведучі, що мають проросійський бекґраунд.

Понад 300 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів підписали звернення до Президента України Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка із закликом відсторонити від участі у національних телемарафонах та інших медійних марафонах ведучих, які поширювали проросійську пропаганду.

Про це йдеться на сайті Інституту масової інформації.

Звернення зокрема підписали й 27 людей, котрі працюють на каналах «Україна» та «Україна 24». Нагадаємо, на цих каналах зараз працевлаштовані деякі ведучі, що мають проросійський бекґраунд. Йдеться насамперед про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Ці ведучі раніше працювали на Віктора Медведчука та Євгена Мураєва, котрі були власниками каналів NewsOne, ZIK, «112 Україна» та «Наш».

Загалом серед підписантів – журналісти багатьох різнопрофільних медіа чи не з усіх регіонів України: НСТУ, Радіо НВ, НВ, LB.ua, «Детектор медіа», Громадське радіо, «Четверта влада», «Український тиждень», The Ukrainians Media, Львівський портал, «Тернопільський Медіа Центр», УКРІНФОРМ, hromadske, «Слідство.Інфо», Bihus.Info, Texty.org.ua, ZAXID.NET, Mind.ua, «Горинь.інфо» (Рівненщина), GALKA.IF.UA, (Івано-Франківськ), «Тернопільський прес-клуб», «Експрес», КУРС (Івано-Франківськ), ШоТам, «Новинарня», «Ракурс», Starlight Media, «ТАВР Медіа», «Голос України», проєкти «По той бік путінської брехні»,  «НотаЄнота», «Рагулі», Радіо Люкс ФМ, Speka.Media, FootballHub,  «Львівська Пошта», ТРК «Вільне радіо», Arc.UA, Апостроф TV, Depo.Харків, «Є», Gazeta.ua, «Сімейна газета», RIA, 20minut.ua, ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», AIN.Business, телеканали «Дом», «Рада», «Україна», «Україна 24», 1+1, ICTV, СТБ, 24 канал, Прямий, 5 канал, Еспресо, XSPORT, 4 канал, ТРК «Вежа» (Івано-Франківськ), UA:ПЕРШИЙ, ТРК «Регіон» (Харків), ТРК «Такт» (Вінниця), UA:Крим, ТРК «Київ», ТЕТ, телеканал СК1 (Житомир), UA:Київ, «Донбас», Суспільне Культура, UA:Волинь, «Суспільне Карпати», 12 канал (Луцьк), Новий канал, Суспільне. Житомир тощо. 

Нагадаємо, 12 травня українські журналісти та громадські організації закликали відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонах, що називають себе «національними», ведучих, які протягом багатьох років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. 

Автори звернення вважають, що зараз український медіапростір має шанс очиститись і запустити створення інституту репутації, аби вберегти Україну від повторення історії в майбутньому.

13 травня Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення цих ведучих з телемарафонів. МКІП вважає, що сьогодні не час для публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та у професійній журналістській спільноті. Міністерство радить під час війни звертати увагу на позицію, на яку нині пристали зазначені у списку ведучі з проросійським бекґраундом.

Фото: @vyacheslavturovski. На фото: акція проти російської пропаганди та війни в Україні, 9 травня, місто Гетеборг, Швеція

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY