detector.media
14.05.2022 10:00
ФСБ сфабрикувала звинувачення громадянської журналістки Ірини Данілович
ФСБ сфабрикувала звинувачення громадянської журналістки Ірини Данілович
На восьмий день допитів і майже голодного утримання російські силовики змусили активістку підписати чисті аркуші паперу.

Cпівробітники ФСБ погрожували громадянській журналістці Ірині Данілович та змусили її підписати чисті аркуші паперу. Про це з посиланням на адвоката Айдера Азаматова, пише видання ZMINA.

Як розповів Азаматов, протягом восьми днів журналістку утримували у будівлі ФСБ. Силовики проводили тестування на поліграфі та погрожували Данілович вивезти її до лісу, якщо вона щось приховуватиме. Їжу їй видавали один раз на день. Під кінець цих тортур у ФСБ Ірині Даніловіч запропонували підписати незаповнені бланки в обмін на визволення. Щойно журналістка підписала аркуші, їй повідомили, що в її сумочці знайшли двісті грамів вибухівки. Після цього представники ФСБ відвезли Данілович до «суду» для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, заарештованій в окупованому Криму Ірині Данілович інкримінують роботу «з вибуховими речовинами». Їй загрожує від 6 до 8 років позбавлення волі та штраф до 100 тис рублів (45 тис грн). 

Обвинувачення висинули за частиною 1 статті 222.1 Кримінального кодексу РФ. Данілович своєї вини не визнає.

Затримали журналістку 29 квітня. В її будинку було проведено обшук.

Задля звільнення Ірини Данілович українські правозахисні організації звернулись до ООН, Ради Європи, ОБСЄ та їхніх інституцій. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну з проханням врахувати факти незаконних арештів окупантами журналістів та активістів.

Фото: сайт ZMINA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY