detector.media
13.05.2022 13:54
МКІП: Вимкнення «Еспресо», Прямого та 5 каналу з цифри не належить до повноважень міністерства
МКІП: Вимкнення «Еспресо», Прямого та 5 каналу з цифри не належить до повноважень міністерства
Таку відповідь Міністерство культури та інформаційної політики України дало у відповідь на запит «Детектора медіа».

Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на запит «Детектора медіа» повідомило, що вимкнення каналів з цифрового етеру не належить до його повноважень.

Так міністерство прокоментувало вимкнення «Еспресо», Прямого та 5 каналу з цифрового етеру.

«Відповідно до Положення про Міністерство культури та інформаційної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2019 року № 885, вимкнення телеканалів із цифрового ефіру, питання оплати місць в мультиплексах не належить до повноважень МКІП», – говориться в повідомленні.

Відповідь міністерства на запит «ДМ» від 16 квітня надійшла у п’ятницю, 13 травня. Також редакція «Детектора медіа» 16 квітня звернулась із запитом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Відповіді від регулятора «ДМ» дотепер не отримав.

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового етеру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

9 травня Держспецзв'язку повідомила «ДМ», що причина вимкнення каналів — виконання рішення РНБО про трансляцію спільного марафону.

Керівник управління інформаційного забезпечення Апарату РНБО Володимир Звєрєв заявив, що у рішенні Радбезу немає жодної інформації про вимкнення каналів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY