detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.05.2022 07:29
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня
Смерть Леоніда Кравчука, виступ Kalush Orchestra на «Євробаченні-2022», виїзна студія телеканалу «Рада» у Київській області.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада» і Суспільне.

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб.

Цього дня підготували матеріали пам’яті Леоніда Кравчука, першого президента України, який помер 10 травня. Згадали і про участь Кравчука у президентських перегонах 1991 року та про те, як він переміг, і про його членство у тристоронні контактній групі щодо врегулювання збройного конфлікту на Донеччині.

Давід Сакварелідзе, ексзаступник Генерального прокурора України, говорив про неможливість продовжувати торгово-політичні та економічні відносини з Росією, яку очолює Володимир Путін. Втім, Сакварелідзе вважає, що навіть після того, як упаде режим Путіна, в Росії нічого не зміниться.

Старший науковий співробітник Університету Техасу Марк Помар наголосив на тому, що народ Америки має далі підтримувати Конгрес і президента Байдена у їхніх прагненнях фінансово допомагати Україні. Він назвав досягненням спільну позицію Європи та Америки щодо підтримки України, на яку напала Росія.

«Україна 24» та «Інтер» у своїх блоках включили прем’єра Дениса Шмигаля: говорили й про злагоджену роботу аграріїв, і про відмову влади від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про оперативну ситуацію ночі, що минула, вже традиційно медійники запросили говорити Вадима Денисенка, радника міністра внутрішніх справ України.

Експерт Богдан Бондаренко у блоці «Інтера» говорив про те, що німці почали розуміти необхідність надання допомоги Україні, але свою думку щодо України вони не змінили.

У блоці «1+1» розповідали про вихід українського колективу у фінал пісенного конкурсу Євробачення у Турині. Українці, котрі втекли від війни і зараз перебувають в еміграції, приїхали підтримати Kalush Orchestra, якому букмекери пророкують перемогу завдяки неймовірній підтримці глядачів.

Телеканал «Рада» організував виїзну гостьову студію у селі Бузова на Київщині, де росіяни розбомбили пологовий будинок. Говорили з представниками закладу та волонтерами, які допомагають відбудовувати знищене.

Ірина Венедіктова давала коментар щодо затриманих і засуджених зрадників України, які у 2014 році у Криму перейшли на сторону окупантів, а нині пішли воювати проти українців. Венедіктова також прокоментувала справи Іллі Киви і затриманого в Іспанії, а потім відпущеного під підписку про невиїзд Анатолія Шарія.

На Суспільному показали інтерв’ю Євгенія Агаркова з головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким. Говорили про ситуацію в області, ліквідацію диверсантів та плани на перемогу й після перемоги.

Ведучі «Ради» спілкувалися з народною депутаткою Юлією Тимошенко, яку протитрували як лідерку «Батьківщини». Політикиня сказала, що є шанс списання зовнішнього боргу України, закликала до збільшення Верховною Радою видатків на армію, та порахувала, скільки грошей необхідно для відновлення країни.

Серед військових експертів до етеру різних блоків долучались Олег Жданов, Сергій Грабський та Олександр Мусієнко. Також в етері були голови та речники обласних військових адміністрацій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY