detector.media
11.05.2022 19:24
Киянин викладав на ютубі відео блокпостів у Києві. Йому загрожує до 10 років в’язниці
Киянин викладав на ютубі відео блокпостів у Києві. Йому загрожує до 10 років в’язниці
СБУ скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні. Чоловік підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

СБУ заарештувала киянина, який публікував відео блокпостів у ютубі та агітував за Росію. Про це повідомляє Головне управління СБУ у Києві та Київській області.

Обвинуваченим є «48-річний мешканець Києва». Протягом лютого та березня він поширював у ютубі відео, що могло зашкодити обороні столиці. Зокрема, для свого каналу чоловік фіксував на фото та відеоблокпости Збройних сил України поруч зі станціями метрополітену, наслідки реактивно-ракетних обстрілів та авіабомбардувань.

Також він записував та поширював відео із закликами створити на території України федеративний округ у складі Росії. Чоловік називав Україну «малой Россієй» та намагався вигонити її мешканців: «Чемодан-вокзал-Брюссель!».

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з можливою конфіскацією майна. Викриття та документування відбувалося співробітниками ГУ СБУ у Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, через бот «Знайди зрадника» (@Traitor_Search_bot) можна надсилати СБУ інформацію про зрадників і колаборантів, які співпрацювали з окупантами або надсилали їм інформацію про українських захисників, та про «інтернет-агентів», які поширюють у соцмережах контент на підтримку Росії. Цей бот створено нещодавно, на початку травня.

Фото: сайт «Герольдмайстер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY