detector.media
11.05.2022 16:26
Громадянську журналістку Ірину Данілович знайшли в СІЗО окупованого Сімферополя
Громадянську журналістку Ірину Данілович знайшли в СІЗО окупованого Сімферополя
Тільки на 13-ту добу після викрадення Ірини російськими силовиками адвокату підтвердили її місце перебування.

Громадянську журналістку Ірину Данілович знайшли в СІЗО окупованого Сімферополя. Про це повідомила Кримська правозахисна група.

Адвокату підтвердили, що активістка перебуває саме там, на 13-ту добу після її викрадення російськими силовиками. У чому підозрюють журналістку і де вона була весь цей час — поки що не відомо.

При цьому захиснику не вдалося зустрітися з нею, лише відомо, що ФСБ відкрило проти неї справу.

Ірина Данілович була затримана росіянами в окупованому Криму 29 квітня. Приблизно в той же час в її будинку було проведено обшук.

Батькам активістки, за їхніми словами, силовики повідомили, що її заарештовано на 10 діб за передачу «якоїсь "несекретної інформації" якійсь громадській організації». Термін арешту вже сплив, але журналістку не відпускають.

Ірина Данілович працювала медсестрою, була журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала реальну інформацію про війну в Україні.

Українські правозахисні організації звернулись до ООН, Ради Європи, ОБСЄ та їхніх інституцій через викрадення Ірини Данілович. Також Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну з проханням врахувати факти незаконних арештів окупантами журналістів та активістів.

Фото: injir.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY