detector.media
10.05.2022 19:44
«Руда Пані». Колеги блогерки Оксани Гайдар повідомляють, що вона загинула в окупації на Київщині
«Руда Пані». Колеги блогерки Оксани Гайдар повідомляють, що вона загинула в окупації на Київщині
Вона публікувала дописи історичної тематики, в яких засуджувала політику Росії.

Від обстрілів російської артилерії загинула журналістка і блогерка Оксана Гайдар, відома як Руда Пані. Про це повідомила її подруга Лариса Вакульницька.

«Руда Пані, Оксана Гайдар загинула разом з мамою Лідією від вогню російської артилерії 11 (?) березня 2022 року в с. Шевченкове Броварського району. Вічна пам'ять справжній дочці України», – зазначила Лариса Вакульницька.

Оксана Гайдар народилася в Києві. Закінчила факультет журналістики Київського національного університету ім. Шевченка. Її батько Юрій Гайдар також був журналістом, працював заступником редактора «Спортивної газети».

Руда Пані публікувала дописи історичної тематики, в яких засуджувала політику Росії. При цьому мешкала у Москві. На початку великої війни повернулася до Шевченківського Броварського району, де мешкала її мама. Село було окуповане росіянами.

«Ми з Оксаною були однокурсницями, після закінчення університету вона деякий час працювала в "Укрінформі", але згодом знайшла свою тему і вже від неї не ухилялася, - зазначає перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ. – Друзі говорять про Оксану як про дуже патріотичну, наполегливу і прямолінійну людину. Її дошкульні дописи та публікації читали і поширювали тисячі людей. За фатальним збігом, «русскій мір» наздогнав її тут, в Україні, в будинку її мами. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас, хто знав і читав Руду Пані».

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Томіленка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY