detector.media
10.05.2022 14:49
Підтримка української журналістики: в Україні запустили сервіс для бізнес-партнерств з медіа
Підтримка української журналістики: в Україні запустили сервіс для бізнес-партнерств з медіа
Задача проєкту — стати стабільним джерелом комерційного доходу для медіа.

В Україні запустили міжнародний проєкт «Infopoint agency», який об'єднав національні українські діджитал-медіа та незалежні білоруські, що працюють у вигнанні, задля їхньої фінансової стабільності. 

Операційна директорка проєкту Марія Леонова повідомила, що Infopoint — це не класичний сейлз-хаус чи рекламна агенція.

«Це радше сервіс якісних партнерств, де немає місця олігархічним медіа та проросійським бізнесам. Ми будемо піклуватися про те, щоби наші медіа гідно заробляли, а найкращі бізнеси могли розміщуватися у ЗМІ з критично мислячою аудиторією. Ми не заважатимемо цим медіа вести свою комерційну діяльність, а навпаки — хочемо її підсилити й допомогти представляти їх ширшому колу партнерів, зокрема й закордоном», — каже Леонова. 

До медіа партнерів агенції увійшли: Українська правда, Громадське, Ukraїner, Бабель, The Village Україна, the Kyiv Independent, Ліга.нет, KyKy.org, Хмарочос та інші.

Задача команди проєкту — стати стабільним джерелом комерційного доходу для медіа, представляючи їхні можливості на внутрішніх ринках, а також у Європі та США. Йдеться про послуги спонсорства контенту, нативної й прямої реклами, а також продакшну.

«Ми прагнемо дати можливість цим ЗМІ, які постраждали від війни та репресій, почуватися більш вільно та розвиватися. Адже зараз нам як ніколи потрібна незалежна журналістика. Вони — голос демократичного світу. Тому нам потрібно говорити про них закордоном у різних форматах, в тому числі й у форматі медіа-партнерств з бізнесами», — додає Леонова.

Засновниками проєкту є британська медіа консалтингова компанія Jnomics та білоруське об’єднання незалежних медіа Infopoint Network.

Команда Jnomics з початку війни допомагає українським ЗМІ у різних напрямках: краудфандинг, фандрейзинг, релокація, доставка бронежилетів та іншого обладнання. Комерційна підтримка в рамках цього проєкту — один зі способів допомогти медіа ринку.

Публічний звіт про діяльність команда публікує тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY