detector.media
09.05.2022 15:52
На Волині викрили антиукраїнського пропагандиста з Києва – СБУ
На Волині викрили антиукраїнського пропагандиста з Києва – СБУ
За інформацією слідства, 30-річний чоловік переїхав зі столиці у волинське прикордонне містечко після 24 лютого та почав поширювати у соцмережах матеріали на підтримку окупантів. Його родина при цьому виїхала за кордон.

У Волинській області викрили антиукраїнського пропагандиста, про це повідомила пресслужба обласного управлінння СБУ.

За даними слідства, 30-річний чоловік переїхав зі столиці у волинське прикордонне містечко після 24 лютого. Його родина при цьому виїхала за кордон. 

«Наприкінці березня чоловік почав поширювати у соціальних мережах матеріали щодо підтримки окупаційних військ рф, а також закликати місцевих мешканців до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади», – розповіли в СБУ.

Киянину повідомили про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомили в обласній прокуратурі, суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, але прокурори оскаржують це рішення, вимагаючи взяття під варту.

Раніше в Києві викрили поширювача антиукраїнських пропагандистських матеріалів. 47-річному чоловіку оголошено про підозру.

Ілюстрація: justiceinfo.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY