detector.media
05.05.2022 20:13
Команда hromadske потрапила під обстріл, знімаючи репортаж про евакуацію з Краматорського району на Донеччині (ВІДЕО)
Команда hromadske потрапила під обстріл, знімаючи репортаж про евакуацію з Краматорського району на Донеччині (ВІДЕО)
Снаряди з «Градів» впали за 200 метрів від знімальної групи.

Команда hromadske під обстрілами «Градів» зняла репортаж про те, як цивільних мешканців Лимана Донецької області вивозять до Дніпра. 

У складі знімальної групи були журналістка Анастасія Станко, відеограф Колян Пастико та водій Віктор Андрущенко.

Під час зйомки в дорозі за 200 метрів від команди hromadske та мешканців Лимана впало три снаряди. Невдовзі після завершення евакуації людей російська ракета влучила в автомобільний міст між Райгородком і Лиманом — ним журналісти hromadske їздили десяток разів. Також за цим маршрутом з Лимана вивозять поранених.

У своєму репортажі журналісти зосередилися на роботі поліції, яка вивозить людей, що потрібують допомоги. «Близько 20-ти 200-тих, 300-тих більше», — кажуть поліцейські про втрати під час повномасштабної війни.

Кожня поїздка тут ризикована. «В 2014 у порівняння і з цим був дитячий садок. Хто під "Градами" лежав, той зрозуміє», — коментує Дмитро «Залізничник».

Під час евакуації по автобусах б’ють «Гради». Поліцейські їдуть до напівзруйнованих будинків у Лимані в інтервалах, коли російські окупанти перезаряджають свою техніку. Зрештою, їм вдається вивезти пораненого чоловіка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY