detector.media
05.05.2022 19:28
Головного редактора Mind.UA затримала СБУ. Підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги
Головного редактора Mind.UA затримала СБУ. Підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги
На момент затримання Євген Шпитко перебував разом із підприємцем, екс-чиновником Львівської облдержадміністрації Романом Матисом.

У четвер, 5 травня, співробітники СБУ затримали головного редактора Mind.UA Євгена Шпитка. Про це з посиланням на джерела у львівському управління СБУ повідомляє Zaxid.Net. Як дізналися журналісти Lviv.Media, Шпитка підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги.

Під час затримання Шпитко перебував разом із президентом Міжнародного Інвестиційного офісу, колишнім головою Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романом Матисом.

За даними Lviv.Media Романа Матиса та Євгена Шпитка звинувачують у розкраданні гуманітарної допомоги та доброчинних пожертв для військових ЗСУ. Справа щодо них розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частини 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України.

Також редакція Lviv.Media опублікувала відео затримання Шпитка та Матиса, на якому зафіксовані пачки готівки, що лежать на асфальті.

Нагадаємо, два роки тому Mind.ua звинувачували в накрутці аудиторії телеграм-каналу. Про це писали видання  from-ua та MMR. Автори цих новин стверджують, що від накруток постражали (вочевидь — заплативши за рекламу, яка не дійшла до аудиторії) десятки компаній. Євген Шпитко, якому належить канал, повідомив тоді про «атаки на Mind.ua та масові скарги на канал». А інформацію про накрутку, за його словами, почали поширювати медіа, аби «дискредитувати значення роботи і розслідувань видання».

Онлайн-видання Mind.ua було створене 2017 року колишньою командою українського Forbes, яка припинила співпрацю з «Українським медіахолдингом» Сергія Курченка.

Фото: сайт Коментарі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY