detector.media
05.05.2022 18:26
«Бабусю з червоним прапором», яка стала символом російської пропаганди, врятували українські військові
«Бабусю з червоним прапором», яка стала символом російської пропаганди, врятували українські військові
Ганна Іванова ледь не загинула від російського обстрілу.

Ганна Іванівна Іванова, яку російські пропагандисти всюди зображають із червоним прапором, ледве не загинула від рук окупантів. У її подвір’я влетіла російський снаряд, тож українські бійці вивезли жінку до Харкова. Цю історію розповів співробітник Центру стратегічних комунікацій Дмитро Галко.

Російські пропагандисти змалювали з Ганни Іванівни образ лояльної до Росії українки, яка «сміливо протистоїть націоналістам». Її зображають на муралах і в агітаційних матеріалах, виготовляють пам’ятники для міст, до яких не вдається підвезти статуї Леніна. Дерев'яний пам'ятник росіяни замовили різбяреві в Воронежі.

Насправді, за словами Ганни іванівни, їй просто не пощастило. Одного дня вона вийшла з червоним прапором, аби звернутися до, як їй здалося, російських військових, щоб вони «не громили Україну».

«Тепер, коли від росіян Ганна Іванівна отримала міну на подвір'я, а від українців допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі», – каже командир українського взводу взводу з псевдо «Кадет».

Зараз Ганна Іванівнаі перебуває в одній із міських лікарень Харкова разом із своїм чоловіком. Українські військові продовжують підгодовувати її собак.

Цю історію у Центрі стратегічних комунікацій розповіли у відеоматеріалі:

Фото: сайт Апостроф

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY