detector.media
05.05.2022 10:37
В Іспанії затримали Анатолія Шарія
В Іспанії затримали Анатолія Шарія
Правоохоронні органи Іспанії затримали Шарія 4 травня.

В Іспанії затримано підозрюваного у державній зраді проросійського блогера-пропагандиста Анатолія Шарія.

Як повідомляє пресслужба СБУ, правоохоронні органи Іспанії затримали Шарія 4 травня 2022 року.

«Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців. Це затримання - чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним».

Нагадаємо, що українська спецслужба підозрює Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Корпорація Меtа заблокувала на території України фейсбук-сторінку Шарія. В Україні також заблокований YouTube-канал пропагандиста.  

Читайте також: 

В Україні проти Шарія запроваджені санкції, він оголошений у розшук. Статус біженця Шарій отримав ще у 2012 році. Він виїхав з України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

31 травня 2021 стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця. Відеоблогера оголосили персоною нон-ґрата та анулювали його документи. Відтоді він оскаржує це рішення.

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією, серед них і так звана «Партія Шарія». 3 травня Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій.

Що не так із Шарієм під час війни, читайте в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY