detector.media
05.05.2022 10:06
У Маріуполі проведуть «парад полонених» із перевдягнутими у військових цивільними для «картинки» у росЗМІ – радник мера
У Маріуполі проведуть «парад полонених» із перевдягнутими у військових цивільними для «картинки» у росЗМІ – радник мера
«Буде така гротескна масовка із самих маріупольців», – розповів Петро Андрющенко.

Російські окупанти в Маріуполі планують провести 9 травня так званий «парад полонених» для пропагандистської «картинки» у російських ЗМІ. Однак справжніх військових полонених їм не вистачає «для масовості», тож в українську військову форму одягатимуть цивільних. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі національного телемарафону, його цитує «Укрінформ».

«Майже 2 тисячі чоловіків, які були вивезені з Маріуполя близько чотирьох тижнів тому, утримують у фільтраційній, я б уже казав, тюрмі у селищах Безіменному і Козацькому Новоазовського району. Цим чоловікам кажуть, що їх перевдягнуть в українську форму і залучать до так званого "параду полонених" у Маріуполі, тому що справжніх наших полонених не вистачає для масовості. Буде така гротескна масовка із самих маріупольців для створення пропагандистської "картинки"», – розповів Андрющенко.

Він додав, що окупанти за їжу долучають місцевих до розчищення вулиць міста до 9 травня, також наглядати за підготовкою приїжджали «куратори з Росії».

3 травня у Маріуполі також побував російський пропагандист Володимир Соловйов. За даними української розвідки, метою його поїздки також була підготовка «картинки» для росЗМІ до 9 травня

Ілюстрація: slovoidilo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY