detector.media
04.05.2022 15:33
Велика Британія запровадила санкції проти ВДТРК, сайтів RT і Sputnik та низки російських медійників
Велика Британія запровадила санкції проти ВДТРК, сайтів RT і Sputnik та низки російських медійників
Під санкції потрапили, зокрема, російські військові кореспонденти, які спотворюють інформацію про вторгнення в Україну.

Уряд Великої Британії 4 травня оголосив про санкції проти низки російських ЗМІ медійників.

Зокрема, санкції вразять тих, «хто стоїть за жорстокою кампанією Путіна з дезінформації», включаючи сайти RT і Sputnik.

«Занадто довго RT і Sputnik випускали небезпечну нісенітницю, прикидаючись  серйозними новинами, щоб виправдати вторгнення Путіна в Україну. Їх вже зняли з ефіру у Британії, і ми заборонили комусь мати з ними бізнес. Тепер ми перейшли до вимкнення їхніх веб-сайтів, акаунтів у соціальних мережах та додатків, щоб ще більше зупинити поширення їхньої брехні», – прокоментував це міністр технологій та цифрової економіки Кріс Філп.

Під нові санкції потрапили працівники державного «Первого канала», серед яких військові кореспонденти, які приєдналися до російських військ в Україні:

Інші організації «стратегічної пропаганди», які підпадають під санкції:

Також Росії закриють доступ до консультаційних, бухгалтерських та PR-послуг Великої Британії. Наразі під санкціями Великої Британії загалом перебуває 1600 компаній та громадян Росії.

Нагадаємо, 4 травня стало відомо, що Австралія запровадила санкції проти російського пропагандиста і телеведучого Володимира Соловйова. Також Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що у шостому пакеті санкцій проти Росії будуть обмеження щодо державних російських телеканалів. Раніше ЄС запровадив санкції проти очільників РТР і ТАСС та інших російських пропагандистів.

Ілюстрація: time.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY