detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.05.2022 09:18
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня
Обстріли у різних регіонах України, евакуація та розслідування злочинів армії Росії.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб; патріотичні ролики та антиросійські спец репортажі; відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

Кожен із каналів давав в ефір мерів міст, звільнених від російських окупантів, начальників військових адміністрацій. Вони розповідали про ситуацію у своїх регіонах. Експерти і гості студії обговорювали аграрну тему, зокрема говорили про стан посівної, питання евакуації цивільних із міст, де ведуться активні бойові дії.

Журналісти присвятили час темі перейменування станцій метрополітену у Києві. До обговорення долучили місцевих мешканців.

В ефірі говорили й про прийдешнє 9 травня та прагнення президента Росії Володимира Путіна представити своєму народу хоча б якісь «перемоги».

Дали два великих брифінги, один з яких стосувався виступу генпрокуроки Ірини Венедіктової щодо розслідування злочинів російських військових на окупованих територіях. У іншому брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко розповів про ситуацію у місті.

Приділили увагу виступу українців на пісенному конкурсі «Євробачення-2022».Український гурт Kalush Orkestra виступатиме у першій половині першого півфіналу конкурсу.

Обговорювали лендліз, рішення про який США прийняло вперше з часів Другої світової війни.

Однією з ключових тем цього дня стало обговорення Дня конституції Польщі та польсько-українських стосунків.

Регулярно повідомляли про повітряні тривоги та ракетні обстріли.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY