detector.media
04.05.2022 09:00
«Аплодуємо мужності, яку ви виявляєте щодня»: Блінкен у промові до Дня вільної преси подякував українським журналістам за роботу
«Аплодуємо мужності, яку ви виявляєте щодня»: Блінкен у промові до Дня вільної преси подякував українським журналістам за роботу
Зокрема він відзначив роль журналістів у висвітленні подій в Маріуполі: «З часом це має натиснути на тих, хто бере участь у цих діях, щоб вони змінили курс».

Державний секретар США Ентоні Блінкен у своїй промові до Всесвітнього дня вільної преси 3 травня подякував українським журналістам за їхню роботу у висвітленні війни з Росією та порівняв українські ЗМІ з російськими.

«Дякую вам за неймовірну мужність, яку ви щодня виявляєте в Україні. До речі, сам по собі контраст між ЗМІ в Україні та ЗМІ в Росії говорить про багато чого. І в Україні, як до [російської] агресії, як і зараз під час агресії, її яскрава – неймовірно яскрава – вільна преса, яка висвітлює все, що відбувається, безцінна. І знову, ми щиро аплодуємо мужності, яку ви виявляєте щодня», – сказав Блінкен.

Він також окремо згадав «Українську правду» і головну редакторку Севгіль Мусаєву через загибель в Україні чоловіка її сестри, американського документаліста і кореспондента The Times Брента Рено.

«Незважаючи на всі виклики, з якими стикається преса сьогодні, робота тримається на таких сміливих журналістах, як ви. І таких журналістах, як Севгіль Мусаєва, що приєдналася до нас сьогодні з України, де вона очолює один з найпопулярніших новинних сайтів країни, «Українську правду» – роботу вона продовжує навіть після того, як чоловік її сестри, документаліст і громадянин США Брент Рено був убитий російськими військами під час репортажу з Ірпіня 1 березня», – додав держсекретар США.

Також він відзначив роль журналістів у висвітленні подій в Маріуполі.

«Надзвичайно важливо просто продовжувати виконувати вашу роботу, щоб світ знав, що насправді відбувається; бачив, знав, розумів цю жорстокість, нелюдяність. І це теж з часом, я думаю, має тиснути на тих, хто бере участь у цих діях, щоб вони змінили курс», – сказав держсекретар.

Щодо російського інформаційного простору, Блінкен заявив, що за останні шість місяців він закрився майже повністю, але все більше людей і в тому числі журналістів висловлюють свої власні думки, тож «з часом і різними шляхами інформація знайде тріщину і пройде»: «З часом, навіть у найбільш закритому суспільстві з точки зору його інформаційного простору, я думаю, буде дуже важко повністю приховати правду».

Ілюстрація: wiadomosci.wp.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY