detector.media
02.05.2022 12:11
Зеленський: Росіяни не готові вийти за межі свого інформаційного простору і просто подивитись на вулицю
Зеленський: Росіяни не готові вийти за межі свого інформаційного простору і просто подивитись на вулицю
На думку президента, росіяни ненавидять українців через закрите інформаційне поле у своїй державі, яке переконує, що ненавидіти є за що.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російське суспільство перебуває під таким впливом пропагандистських медіа, що не готово навіть подивитись на вулицю, щоб зрозуміти справжній стан речей. Про це він сказав в інтерв'ю програмі 60 Мinutes австралійського телеканалу Nine Network.

«Спочатку вони зробили таке закрите інформаційне поле у своїй державі, без вільної думки і свободи слова. Є тільки одна думка, вона провладна, вона зрозуміла. І в цій "інформаційній кімнаті" вони знаходяться вже давно. Вони зробили це для суспільства, і самі себе туди затягнули, і там знаходяться. І в цій закритій "інформаційній кімнаті" вони отримують інформацію, яка подобається або має подобатись їм», – сказав Зеленський.

Щоб виправдати військову агресію, російські ЗМІ змогли переконати своїх громадян, що Україна з ними воює, пояснює президент.

«Суспільство їхнє, яке завжди було сусідами з Україною, воно попало в цей інформаційний простір, і вони нас ненавидять через те, що їм по телевізору кажуть, що нас є за що ненавидіти, що ми якісь там радикальні люди тощо, над кимось знущаємось, ми воюємо. Вони навіть не зрозуміли, що вони повірили, що ми з ними воюємо.

Вони навіть не вийшли на вулицю і не подивились, чи їздять у них там танки, як у нас по вулиці. Ні, там нічого немає, там немає пострілів, у Росії немає ніяких танків, ніхто їх не підриває. Нічого такого не було, вони прийшли на нашу землю. Але вони не готові навіть подивитися, що на вулицях, подивитись у дзеркало, зрозуміти, хто вони. Просто вийти за межі цього інформаційного простору. Подивитись правді в очі. Читати щось, окрім російського. Будь-які інтернет-видання будь-якої країни світу», – додав президент.

Нагадаємо, за даними МЗС Великої Британії, Росія використовує «фабрику тролів» для поширення дезінформації про війну в Україні.

Ілюстрація: скріншот з відео / 60 Minutes Australia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY