detector.media
29.04.2022 15:31
В Україні запустили проєкт France Ukraine Media про російсько-українську війну очима французів
В Україні запустили проєкт France Ukraine Media про російсько-українську війну очима французів
Проєкт має на меті дати ще одну точку зору на трагічні події в Україні.

Український кінокритик Олексій Першко запустив новий проєкт France Ukraine Media про війну Росії проти України очима французів.

Олексій Першко у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що проєкт створений спільно з газетою Libération, на сайті публікують переклади статей видання про війну Росії проти України.

Автор проєкту має офіційну угоду з видавцем Libération на використання 10 статей (на вибір) на місяць для перекладів українською та російською мовами.

«Мій намір – дати ще одну точку зору на трагічні події в нашій країні. Також я маю намір домовитися з іншими двома найбільшими газетами Франції, і в цьому маю підтримку пана Фредеріка Руссо, аташе по культурі амбасади Франції, та директора Французького інституту в Україні, але наразі перебуваю на стадії перемовин», – сказав Першко.

Олексій Першко переклав кілька десятків французьких фільмів та книгу про Леоніда Моґі (Леонід Могилевський – український режисер, один із піонерів української кінохроніки, кінооглядач. – ДМ). Книгу мав намір видати Довженко-Центр, але цьому завадила війна.

Графіка: France Ukraine Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY