detector.media
29.04.2022 10:33
У Росії заблокували енциклопедію образотворчого мистецтва WikiArt за банер про допомогу Україні
У Росії заблокували енциклопедію образотворчого мистецтва WikiArt за банер про допомогу Україні
На сайті енциклопедії розміщено інтерактивний банер, де зазначено, що Росія вторглася в Україну та намагається зруйнувати її незалежність. Банер веде на статтю «30 способів допомогти Україні».

Роcійський регулятор Роскомнагляд на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував «онлайн-будинок образотворчого мистецтва» WikiArt. Про це пише «Медиазона» з посиланням на сайт регулятора.

На сайті енциклопедії WikiArt розміщено інтерактивний банер, де зазначено, що Росія вторглася в Україну та намагається зруйнувати її незалежність. Банер веде на статтю «30 способів допомогти Україні» міжнародної правозахисної організації Global Citizen.

WikiArt є неприбутковою організацією, її мета – «зробити світове мистецтво доступним для будь-кого і будь-де». На сайті зібрано близько 250 000 робіт 3000 художників. Ці твори мистецтва знаходяться в музеях, університетах, ратушах та інших громадських будівлях понад 100 країн. Більша частина цього мистецтва не є у відкритому доступі.

Крім енциклопедії образотворчого мистецтва, Роскомнагляд також заблокував громадсько-політичний журнал «Эхо России» та портал новин «Матрица украинской свободы».

Раніше в Росії заблокували сайти ІМІ, «Громадського радіо», «Апострофа» та Human Rights Watch, а також ресурс для шахістів Chess.com.

Ілюстрація: wikiart.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY