detector.media
28.04.2022 19:57
Журналісти CNN отримали відео, що доводить злочини росіян у Бучі
Журналісти CNN отримали відео, що доводить злочини росіян у Бучі
Російська пропаганда стверджувала, що на час бучанської бійні росіян у місті не було.

В ефірі CNN показали відеозапис вулиць Бучі, датований 12-13 березня.

Джерело відео не зазначено «з міркувань безпеки». Як повідомив під час ефіру кореспондент Метт Ріверз, це ексклюзивний запис, знятий з дрона під час тимчасової окупації Бучі. Оприлюднено фрагмент з матеріалів, які отримали журнаоісти..

У цьому відео, окрім тіл загиблих на вулицях Бучі, є техніка російських військових і самі окупанти, що ходять довкола тіл убитих цивільних.

На відео від 13 березня видно російську військову машину на перехресті. CNN ідентифікував три об'єкти на відео — вниз по вулиці від військової техніки. Це  ті самі тіла, які було зафіксовано на відео від 1 квітня з супутника та фото, зроблених Maxar Technologies 18 березня.

Ці дані збігаються з відеозаписом, що його опублікувава сайт «Медуза» 7 квітня. Як повідомила редакція видання, це відео їм передав російський націоналіст Сергій «Боцман» Коротких, чия група воює на боці України.

У розпорядженні журналістів було відео високої якості, зроблене з дрону 23-30 березня 2022 року.

На цих записах можна побачити тіла вбитих, що лежать на вулиці Яблонській, а також на кількох сусідніх вулицях.

Геолокація розташування тіл на відео, як визначили журналісти, повністю збіглася з локацією тіл, які зняли 1 та 2 квітня 2022 року українські поліцейські та численні журналісти. Всі тіла загиблих, зняті з повітря, лежать на тих же місцях і в тих же позах, що і на зйомках із землі.

Обидва відеозаписи важливі для того, щоб довести факти злочинів російських окупантів у Бучі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY