detector.media
28.04.2022 10:34
«Слуга народу» призупинила членство Ковальова у фракції та підозрює його у держзраді
«Слуга народу» призупинила членство Ковальова у фракції та підозрює його у держзраді
«Слуга народу»: Поведінка Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у тому, що він здійснив державну зраду.

Партія «Слуга народу» призупинила членство нардепа та власника 4 каналу Олексія Ковальова у парламентській фракції. Зараз Ковальов перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Про це йдеться у спільній заяві голови партії Олени Шуляк та першого заступника голови фракції Андрія Мотовиловця.

«Поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради. Адже під час повномасштабного вторгнення Росії на тимчасово захоплених територіях (у тому числі в Херсонській області) окупаційні війська викрадають діючих та колишніх очільників органів місцевого самоврядування, педагогів, митців, керівників підприємств, проводять примусову мобілізацію чоловіків до окупаційних військ. З іншого боку, члени нашої партії, місцеві депутати, обрані від партії, організують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою», – йдеться в заяві.

Партія вважає, що «поведінка Ковальова є несумісною ані зі званням народного депутата України, ані тим більше – з членством у фракції "Слуга народу"».

«Вона (поведінка Ковальова. – ДМ) по суті є зрадою тих партійців і депутатів всіх рівнів, які сьогодні беруть участь у національному спротиві, перебуваючи на тимчасово захоплених територіях, служать у ЗСУ та, зокрема, підрозділах тероборони, допомагають армії та переселенцям, проводять перемовини з колегами з країн-союзників щодо розширення допомоги Україні».

Партія та парламентська фракція ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Ковальова у фракції та звернулися до Офісу генпрокурора та СБУ із закликом порушити відповідну кримінальну справу, в рамках якої ретельно та всебічно розслідувати всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо нардепа.

Нагадаємо, Ковальов повідомив у соцмережах, що перебуває на захопленій росіянами території Херсонської області, займається там волонтерством та захищає від мародерів свій бізнес. Нардеп стверджує, що «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

«Радіо Свобода» повідомляло, що у «Слузі народу» збирають підписи за призупинення членства Ковальова у фракції. Депутат Єгор Чернєв повідомив, що Ковальова виключили з фракційних чатів.

«Невідомо, чи він сам користується телефоном, чи телефон в окупантів. Тому зараз йде обговорення щодо призупинення його членства у фракції до з’ясування обставин», – розповів Чернєв.

Інший депутат від «Слуги народу», який попросив не вказувати його ім’я, зазначив:

«Є внутрішні домовленості, що на окупованих територіях залишається представник місцевої влади, щоб опікуватися громадою. Про що може говорити народний депутат з окупаційною владою? Як там можна взагалі знаходитись? Як депутат він представляє інтереси виборців у Верховній Раді».

Віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що у фракції «Слуги народу» проводять опитування щодо статусу Ковальова.

В інтерв'ю виданню «Бабель» Ковальов заявив, що на окупованій території Херсонської області займається волонтерською діяльністю. Він визнав, що є заборгованість по зарплаті працівників 4 каналу за лютий, яку планує погасити.

Ковальов заявив, що у березні та квітні 4 канал не працював, і він  не знає, як він буде працювати далі.

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року, раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Фото: Олексій Ковальов - народний депутат/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY