detector.media
27.04.2022 19:32
Окупанти готують пропагандистський «престур» до Маріуполя — ГУР
Окупанти готують пропагандистський «престур» до Маріуполя — ГУР
Хочуть знайти лояльних до російської агресії іноземних журналістів.

28 квітня міністерство оборони РФ планує так званий «престур» за участі лояльних до Росії іноземних журналістів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Представники ГУР назвали цей захід «масштабною політичною провокацією зі спробою залучення деяких західних журналістів» та продукуванням фейків.

За даними управління розвідки, окупанти готують «альтернативні факти» щодо оборони Маріуполя. Підготовлені «свідки» розкажуть, що начебто українські захисники самі розбомбили місто та знищили місцевих жителів.

На підтвердження цієї версії в якості «очевидців» буде представлено підготовлених провокаторів, які розповідатимуть про міфічні «масові вбивства мирних мешканців українськими військовими».

«Ці фейки мають виправдати путінських карателів та перекласти провину за їхні злочини на самих українців. Колишні «візитки Яроша» і «розіп’яті хлопчики» перетворюються на «самознищені» Бучу і Маріуполь», — нагадують у ГУР.

Нагадаємо, за повідомленням СБУ  російські окупанти  вже готували масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити Україну в нібито вбивстві цивільних жителів.

Перед бомбардуванням Маріуполя російський сайт Lenta.Ru опублікував фейковий репортаж про те, що міський пологовий будинок буцімто захопили нацисти.

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY