detector.media
27.04.2022 16:02
ДБР відзвітувало про обшуки у родичів та на підприємствах Медведчука та Козака на Львівщині
ДБР відзвітувало про обшуки у родичів та на підприємствах Медведчука та Козака на Львівщині
Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

Державне бюро розслідувань повідомило про обшуки в будинках та на підприємствах, які належать родичам народних депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та Тараса Козака. Раніше журналісти повідомляли, що обшук відбувається в будинку Козака.

«У Львові та області слідчі дії відбуваються у квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака, а також брату Віктора Медведчука – Сергію. Обшуки проводяться у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області», – йдеться в повідомленні ДБР.

Слідчі, як повідомляється, встановлюють незаконно набуте майно Медведчука, Козака та їхніх родичів для його подальшого арешту та щоб довести причетність до фінансування збройної агресії Росії щодо України.

Під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Нагадаємо, у лютому 2021 року рішенням РНБО були запроваджені санкції проти Тараса Козака,  які передбачають закриття каналів «112 України», ZIK та NewsOne.

Також у лютому 2021 року Україна запровадила санкції проти нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, та цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк. Санкції запроваджені через фінансування тероризму.

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. 

СБУ отримала дозвіл на затримання Тараса Козака, його оголошено у розшук.

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

У спільному розслідуванні «Схем» і OCCRP «Російські гроші. Українська політика» журналісти встановили, що саме Оксана Марченко і Наталія Лавренюк у лютому 2014 року, під час захоплення Криму, за безцінь купили «Новошахтинський нафтопереробний завод» у Росії.

У липні 2021 року суд наклав арешт на майно Тараса Козака. Нардеп також потрапив під санкції США.

24 лютого Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати нардепа. За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного «Придністров'я», а потім до РФ. 16 квітня суд Львова заарештував Медведчука без права внесення застави. 

Фото: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY